1. U meldt zich aan als deelnemer van WAS (WASkracht). Het idee spreekt u aan en u bent bereid te fungeren als extra ogen en oren voor de Politie. Ook geeft u daarmee te kennen bij uw wijk betrokken te willen zijn op het gebied van veiligheid en bestrijding van overlast.
  2. Als u zich heb aangemeld als WASkracht dan ontvangt u een algemene oproep om in de buurt te surveilleren onder begeleiding van de Politie. Dat kan zijn wegens veel inbraken maar ook bij andere omstandigheden van overlast. Meedoen is geen verplichting, iedereen is welkom als hij/zij tijd of gelegenheid heeft. We surveilleren in koppels, meestal in de avonduren, zonder uiterlijk vertoon van WAS kenmerken, en met goede communicatiemiddelen (o.a. voor onze veiligheid) met directe ondersteuning van de Politie (wijkagenten).
  3. U meldt zich aan als WASkracht.
    Naast bovengenoemde surveillance avonden kent de politie ook een Anti Zakkenrollers Team. Dit team is verschillende dagen actief in het Stadshart en op de markt. Het doel hiervan is voornamelijk preventief door het publiek erop te attenderen, indien noodzakelijk, hun spullen beter op te bergen en zo zakkenrollers geen kans te geven. Daarbij wordt ook gelet op eventuele winkeldiefstallen.
  4. Ook hier geldt dat meedoen geen verplichting is.
  5. Aanmelden als WASkracht doet u door uw gegevens hierna in te vullen. Na ontvangst zal met u contact worden opgenomen.